CON PILOTO DIESTRO, NO HAY MAR SINIESTRO

dijous, 12 de novembre del 2009

Masses hores de guàrdia i poc personal



Ja sé que les darreres publicacions no corresponen amb la meva intenció de escriure aquelles anècdotes que recordo, però, no em puc d’estar de fer-ho, ja que m’estan arribant imatges que crec que val la pena veure i comentar.
Aquesta correspon a Cartagena i de ella dues coses em queden clares, la primera, es que el rumb va ser perfectament traçat, quasi no hi ha hagut ni abatiment ni deriva. I la segona es que algú es va adormir.
No es estrany, la legislació determina quina tripulació ha de dur un barco, depenent del seu tonatge. No importa que el dia tingui 24 hores i que es treballin totes. En aquest cas, segurament anaven solament Capità i 1er Oficial muntant guàrdia, es a dir, cadascun de ells feia 6 hores seguides al pont, navegant, i altres tantes a port, carregant, fent una jornada total de 12 hores de treball amb descansos de 6 hores cada 6 hores treballades. No vull dir quan llargues es fan aquestes guàrdies i !!!que fàcil es adormir-se!!!.
Recordo, ja fa bastants anys, que un Rollon de Naviera Mallorquina va embarrancar als baixos de Santa Eulàlia a Eivissa a causa del que he dit abans. La solució que va prendre l’empresa armadora va ser col·locar un timbre al pont de comandament, que sonava automàticament cada mig hora i no parava de sonar fins que l’Oficial de guàrdia polsava un botó per desconnectar-lo.
Evidentment, es més barato col·locar el timbre que contractar un altre Oficial....

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens tota la rao del mon Carles,
Jo soc estat sis hores seguides de timoner de guardia, vaig acabar adormit dret amb el cap apoyat a la giroscópica que amb feia de coixi.
Joan Coromina

Eduard Boada ha dit...

Gran idea, la del timbre :-(

Eduard Boada ha dit...

Ja he incorporat la informació del Ciudad de Sevilla.

Moltes gràcies!

Joan ha dit...

La imatge és impressionant. Justament en aquesta caseta que es veu a la part de sota de la imatge, és on hi ha l'oficina del mariner del Club de Regates de Cartagena i a l'altra banda d'aquest moll hi han els velers. Justament on hi vaig amarrar aquest estiu. Tan tranquil que hi vaig dormir...

Joan

Carlos Ramos i Solà ha dit...

Aquí rai, Joan, hi han pedres que ho paran tot, el problema el tindries navegant, allà al mig no tens defensa. No et refiïs mai de que els mercant portin radar i equips electrònics. Les tripulacions actuals estant sota mínims i algunes amb molt poca formació. Son tripulacions amb banderes de conveniència.